Renzi jep dorëheqjen nga kreu i PD në Itali

Bota
Typography

Pas dështimit në zgjedhjet e përgjithshme, ka dhënë dorëheqjen nga partia Demokratike Matteo Renzi.

Partia Demokratike e drejtuar nga ish-kryeministri Renzi ka marrë vetëm 18.8% të votave nga zgjedhjet e djeshme.

Lëvizja Pesë Yjet dhe Lega Nord ishin dy fitueset e mëdha të zgjedhjeve në Itali. Lëvizja Pesë Yjet doli forcë e parë, ndërsa qendra e djathtë kryeson si koalicion.