9- vjeçari me HIV, i pari që ia del të shërohet pa asnjë mjekim

derë-më-derë
Typography

Një nëntëvjeçar i infektuar me HIV që nga lindja  ka tronditur mbarë botën pasi u zbulua se ka kaluar shumicën e jetës së tij pa pasur nevojë për ndonjë trajtim.

Fëmijës,  identiteti i të cilit nuk është bërë publik, iu dha një mjekim i vrullshëm pak pas lindjes.

Por që ateherë ai nuk ka marrë më asnjë mjekim dhe po bën tetë vjet e gjysmë pa simptoma ose shenja të virusit aktiv.

Familja e tij ka deklaruar së është më e lumtura në botë, raporton “BBC”

Shumica e të infektuarve kanë nevojë për trajtim të përditshëm për të parandaluar shkatërrimin e sistemit të imunitetit dhe shkaktimin e tij.

Nëse mjekët arrijnë të kuptojnë sesi fëmija është i mbrojtur nga ku virus famëkeq, me shumë mundësi do të zbulohet për herë të parë vaksina për ndalimin e HIV-it.

 

 

boom.al

boomalbania@gmail.com