Mënyra e duhur për të gatuar brokolin në mënyrë që të ruhen 100% vlerat ushqyese

Guzhina
Typography

Brokoli është një nga perimet më ushqyese nga familja e lakrave.

Vlerat ushqyese, mineralet e vitaminat e shndërrojnë në një nga perimet më të rekomanduara nga nutricionistët. Një lule brokoli i ofron organizmit shumë më shumë vitamina K dhe C nga se trupi ka nevojë. Përveç tyre, brokoli gjithashtu përmban folate, fibër, krom vitamina E, Vitamina B1, B2, B3, B6 dhe mangan
Të gjitha vlerat e mësiperme ushqimore mund t'i përfitoni nga brokoli nëse këtë perim e gatuani në mënyrën e duhur. Me poshte do te lexoni disa truke
Kur e shpëlani, përdorni ujë të ftohtë të rrjedhshëm.
Gatimi duhet të jetë i shpejtë dhe në zjarr të njëtrajtshëm gjatë gjithë kohës.
Brokolin prijeni në katër pjesë.
Mënyra më e mirë është ta përgatisni në avull *gatim me presion
Mos e gatuani brokolin menjëherë pas zierjes.
Një valë e dhënë për 5 minuta ndihmon që brokoli të ruajë të ruajë quercetin dhe kaempferol, të cilat janë flavonoids. Beta-carotene, antioksidantët dhe luteina nuk do të humbasin gjithashtu.

/boom.al/

boomalbania@gmail.com